Over

Mijn blog gaat over mijn verhaal, mijn leven met vitamine B12 tekort gecombineerd met primaire Hemochromatose, veroorzaakt door een afwijking in het HFE-gen. Hierdoor absorbeert het lichaam te veel ijzer uit de voeding en kan dit vervolgens niet meer afvoeren. Ijzerstapeling is het gevolg en daarvoor moet ik regelmatig aderlaten.

Echter werd later bekend dat ik nog een andere aandoening had ontwikkeld. Ik ben ondertussen gediagnosticeerd met de ziekte van Addison-Biermer, vitamine B12 tekort of ook wel Pernicieuze Anemie, door een opnamestoornis kan ik geen, of weinig vitamine B12 opnemen uit de voeding.

Dat er in de combinatie van deze twee aandoeningen veel dingen niet goed gaan in mijn lichaam daar ben ik ondertussen achter gekomen. Door mijn belevingen en ontdekkingen te delen in dit blog hoop ik een wat duidelijker beeld van het mysterieuze fenomeen te geven in de wereld van bloed, enzymen, aminozuren, metabolisme en de werking van vitamine in ons lichaam.

Een ontdekkingstocht van eigen belevenissen, mijn verhaal, maar onze aandoening. Welke symptomen heb ik en welke behandelingen moet ik ondergaan. Ik neem je mee in de wereld van vitamine B12 tekort en de strijd om erkend te worden en zodoende de juiste behandeling te kunnen krijgen.

Als je wilt reageren, corrigeren of gewoon iets wil zeggen tegen mij dan kun je een bericht achterlaten op dit blog of mij een e-mail sturen: pwcvangool@gmail.com. Je kunt me ook vinden op Twitter.

Mijn naam is Peter en ik ben je dankbaar dat je mijn verhaal wilt lezen!

Hartelijke groet,